ИЗГЛАСАНИ ИЗМЕНИТЕ НА ЗАКОНОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ

Само одличните ученици ќе можат да добијат возачка на 16 години. Пратениците во Собранието на 6 април 2012  ги поддржаа измените на законот за безбедност во сообраќајот според кои децата со 16 години ќе можат да полагаат возачки испит само доколку се одлични ученици со примерно поведение.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s