VNIMANIE, SE SNIMA!

ПОЛЕСНИ ПРЕКРШОЦИ

– Користење мобилен телефон за време на возење: 45 евра или 25 негативни поени

– Неврзување сигурносни појаси: 20 евра или 10 негативни поени

– Непрописно запирање или паркирање: 45 евра или 25 негативни поени

– Возење без запалени светла: 35 евра или 20 негативни поени

– Непоседување или непокажување возачка дозвола: 20 евра или 10 негативни поени

Непрописно движење по обележана сообраќајна лента: 20 евра или 10 негативни бода (рикверц, две ленти и полу-тротоар)

Пречекорување дозволена брзина на движење од 10 до 30 км на час во населено место: 45 евра или 25 негативни поени

Непријавување на промена на живеалиште од возач: 45 евра или 25 негативни бода

ТЕШКИ ПРЕКРШОЦИ

– Возење под дејство на алкохол: 400 евра

– Минување семафор на црвено светло: 300 евра

Возење без возачка дозвола: 300 евра

Непропуштање на пешак: 300 евра

Погрешно паркирање во близина на пешачки премин: 250 евра (истоварање сопатници, подзастанување за весник или цигари од трафика…)

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s