СТУДЕНТИ ЌЕ ЈА ДИЗАЈНИРААТ 2020 OPEL AMPERA?

Европските студенти добија интересен предизвик, да го креираат дизајнот за 2020 Opel Ampera…

Идејата е за дизајнот да се користат социјалните медиуми, каде експертите од Opel/Vauxhall ќе ја даваат својата реакција на предложените дизајни.

Конечните дизајни мора да го опфатат ентериерот и екстериерот, но и да ја следат темата „склуптурска уметност комбинирана со германска прецизност“. Освен основниот дизајн, студентите мора, исто така, реалтистично да ги опишат технологиите кои ќе бидат вклучени во електричната Opel Ampera.
„Едвај чекаме да ги видиме дизајните и да видиме како размислуваат идните дизајнери“, вели Марк Адамс, потпретседател за дизајн во Opel/Vauxhall.
Победникот во натпреварот ќе добие работно место во студиото на Opel.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s