Неколку минути откако бил ослободен, провалник го обил автомобилот на судијката.

Деновиве американскиот дневен весник San Francisco Chronicle објави една неверојатна сторија која минатиот вторник се случила во Сан Франциско.

Имено во вторникот, на граѓанскиот суд во Сан Франциско, 32-годишниот Phiillip Bernard бил на сослушување во врска со претходно покренато обвинение за извршена кражба (провала) на автомобил. Иако тој ја прекршил условната казна поради непојавување на судот, судијката Lillian Sing го пуштила Bernard само со предупредување и му посочила дека треба да се пријави на програма за (еден вид) одвикнување и воедно да бара работа.

 Следува интересниот дел… Bernad го напуштил судот и веднаш “свратил” до паркингот кој се наоѓал зад зградата на судот каде што го искршил задното стакло на првиот автомобил на кој налетал. Нормално, како и покрај секоја судска зграда, во околината имало полицајци кои веднаш го уапсиле Bernard. Изненадување било тоа што автомобилот кој тој го обил бил регистриран на име на судијката Lillian Sing.

Сега, Bernad се наоѓа во затвор и го очекува уште едно обвинение за кражба на автомобил, но овој пат пред повисок суд, каде што за разлика од граѓанскиот нема да помине ни приближно лесно.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s