ВОЗАЧИТЕ НА BMW СЕ ПОАГРЕСИВНИ НА ПАТОТ.

Возачите кои управуваат со модели на баварскиот гигант се далеку пред другите во својата агресивност на патиштата, според истражувањата на ADAC.

Кога ќе седнеш зад управувачот на BMW, очигледно адреналинот нагло се зголемува и едноставно возењето станува агресивно. Ова тврдење е тешко прифатливо за некого, но сега тоа официјално беше потврдено од анкетата, организирана од германскиот автомобилски клуб (ADAC). Истражувањето на оваа организација покажа дека возачите намоделите на баварскиот производител се далеку поагресивни на патот од останатите. Барем со такво мислење се 50.6% од оние кои учествувале во анкетата. Второто место на оваа листа е за сопствениците на автомобили од Mercedes-Benz (32.2%), следени од оние на Toyota (10,9%) и Porsche (8.7%).

Друг показател за однесувањето на возачите на патот, според мислењето на експертите од ADAC, е бојата на возилото кое го управуваат. Најмногу непријателски се возачите на црните автомобили (43,5%). Далеку по нив се редат сопствениците на автомобили, обоени во сива боја – 9.7%. Речиси сите анкетирани, меѓутоа, сметаат дека најголемата закана на патот се возачите на моќни автомобили.

Претходно оваа година австралиската осигурителна компанија AAMI, направи сопствено истражување, според кое брендот не игра улога во однесувањето на возачите на патот. Експертите на оваа организација беа на мислење дека најопасни се возачите на мали автомобили, кои со агресивно возење сакаат да надоместат за тоа што не се големи.

Извор: Авто+

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s