КАКВИ ЌЕ БИДАТ АВТОМОБИЛИТЕ НА ИДНИНАТА (ОСВЕН ШТО ЌЕ ЛЕТААТ)?

Научниците и инженерите се сигурни во едно, автомобилите дефинитивно ќе летаат во иднина. Сигурни се и во пет други работи поврзани со возилата од иднината. Еве што не очекува, барем според нив.

1. Автомобилите наскоро ќе левитираат. Тоа е процесот кој треба да биде готов пред да започнат со летање. Тоа значи дека наскоро ќе имаме и возила без тркала. Кому требаат тркала кога можеш да лебдиш?

2.Тие ќе ја менуваат бојата во возење, во зависност од музиката која ја слушате. Во иднината, автомобилите ќе имаат ЛЕД светла кои ги менуваат своите бои во зависност од видот на музиката која се слуша внатре.

3. Генијалците од Гугл веќе развиле автомобил кој се вози самиот. Тој моментално се тестира, што значи дека многу наскоро концептот ќе го имаат сите производители на автомобили.

4. Денес имаме електрични автомобили, но нивните батерии се трошат многу бргу. Група на канадски научници откриле дека мембраната од лушпата на јајцето може да се користи наместо традиционалните батерии и можат да траат многу подолго. Освен за автомобили, тие наскоро ќе се користат и за лаптопи и мобилни телефони.

5.Освен со лушпи од јајца, автомобилите ќе се полнат и со сончева енергија. Слични автомобили имаме и сега, тоа се возила кои ја комбинираат сончевата енергија со други извори. Но, наскоро, возењето ќе биде овозможено само со убавото време.

Извор: Fakulteti.mk

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s