КАКОВ ПРЕВОЗ НЕ ОЧЕКУВА ВО ИДНИНА – ОД ЊУЈОРК ДО КИНА ЗА 2 ЧАСА

Јавениот превоз на иднината би бил експрес вакумски туби кои ќе развиваат брзина од 6 500 километри на час. Конструкторите велат дека превозот на вакум ќе биде поефтин, посигурен и помирен од превозот со возови или авиони. 

Вакумските туби имаат 6 седишта. На патниците ќе им бидат потребни само 45 минути да стигнат од Њујорк до Лос Анџелес, а кругот околу светот ќе трае само 6 часа.

Конструкторите на вакумските туби велат дека овој систем на превоз може да биде 50 пати поефикасен од воз или електричен автомобил поради начинот на кој се сече воздухот. Овој начин на превоз ќе биде поефтин за изградба а патниците ќе бидат подложени на минимални Г сили иако брзината која ќе се развива ќе биде огромна.

1.Погледнете го видеото за превозот на иднината…

2.Погледнете го видеото за превозот на иднината…

Извор: Fakulteti.mk

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s