KAWASAKI Z 750 ПОРАСНА НА 800 CM³

Бестселерот од средната street fighter класа сега со нови адути.

Вака накусо може да го претставиме наследникот на легендарниот Z750 на Kawasaki, кој во новата едиција доаѓа со обновено име Z800, нов агрегат и целосно обновени линии. Иако сé уште нема доволно официјални информации и фотографии од новата градска „фаца”, кои се чуваат за Intermot 2012, сепак кусата официјална информација која ни стигна од Kawasaki доволно го открива новиот Z800. На прв поглед видлива е еволуцијата во дизајнот, која е чекор напред во однос на Z750, која секако силно ги следи насоките на Z1000. Новини има и под атрактивните линии, каде е сместен четирицилиндарецот од 806 cm3, кој има за задача да ги подигне перформансите над своите ривали од градската нејкед класа 750.

Извор: Avto +

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s