СООБРАЌАЈНА КУЛТУРА

Една од работите што нас не разликува од земјите од развиениот западен свет е ниското ниво на сообраќајна култура што ја поседуваат учесниците во сообраќајот во земјава.

Додека на запад, ваквите слики на луѓе кои улицата ја поминуваат на место каде што нема одбележан пешачки премин е вистинска реткост, кај нас би рекле дека е секојдневие.

Од полицијата велат дека посветено работат на подигнување на свеста за почитување на пешаците во сообраќајот бидејќи токму тие се и најранливите учесници во него.
Полицијата апелира и до возачите и до пешаците да ги почитуваат сообраќајните знаци и правила бидејќи само така ќе придонесат за поголема безбедност на улиците.

Извор: COLONIA  +

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s