“Фиќото” на Jay Leno продадено за 350.000 долари

Се работи за Fiat 500 Prima Edizione…

Популарниот Jay Leno, кој е познат и како еден од најголемите автомобилски ентузијасти на денешницата, неодамна најави дека ќе го продаде своето Fiat 500 Prima Edizione на аукција, а сите средства собрани од аукцијата и продажбата ќе бидат наменети за хуманитарни цели.

Тоа и се случи – Leno остана без еден од автомобилите во неговата огромна колекција, на аукција спроведена од аукциската куќа Gooding and Co., “Фиќото” е продадено. Ништо чудно, нели? Е па, чекајте да ја прочитате цената – цели 350.000 евра, или нешто повеќе од 282.000 евра.

Целиот приход е наменет за Fisher House фондацијата.

Извор: koli.com.mk

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s