Jeep Еволуција: Од CЈ до Wrangler, за две минути

Погледнето го ова интересно кратко видео за развојот на Jeep – како технолошки, механички, така и естетски…

Како да стигнете од класично воено возило до класичен Off-road автомобил? Тоа најдобро го знае Jeep – преку континуиран развој и подобрување на своите возила.

Еден таков случај е Jeep CJ, кој со тек на време, со промена на економските услови и унапредување на технологијата стана денешен, далеку попознат Wrangler.

Видеото содржи информации за самите возила, како и споредби помеѓу истите. ПОГЛЕДНЕТЕ!

Извор: www.koli.com.mk

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s