Топ 10 автомобили кои се најефтини за поправка

Секогаш кога купуваме автомобил сакаме да ги споредиме цените на повеќе модели за да го добиеме најдобро што можеме за парите. Сепак, вистинските трошоци често пати доаѓаат подоцна, со стареењето на автомобилот, а ние тоа не го земаме во предвид.

Vehicle Health Index

Новите истражување кои ги спроведе компанијата CarMD ги рангирала автомобилите врз основа на потребните поправки и колку често тие се појавуваат. Нивниот Vehicle Health Index, е составен од 136 милиони модели од 2002 до 2012 година.

Топ 10 автомобили кои се најефтини за поправка

Тие издвоиле 100 возила кои претставуваат 5% од најсигурните возила на патот. Веќе втора година по ред Toyota е на врвот на листата како најсигурно возило со најмал процент на расипувања и најниски месечни трошоци за поправка.

Број два на листата, исто така втора година по ред, е Hyundai, а по него следат BMWHonda и Volkswagen. Потоа следат Chevrolet, Subaru, Audi па Opel и Kia.

На другиот крај, CarMD откри дека Ford Windstar од 2002 година, со трошоците за поправка е најмалку сигурно возило денес.

Во фотогалеријата ќе пронајдете топ 12 модели произведени од 2002 до 2012 година кои најмалку се расипуваат и кои имаат најниски трошоци за поправка.

 

 

Извор: www.themen.mk

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s