ЗА COLONIA + СО АВТО ШКОЛА “ТИ – ЛА”

 

COLONIA + Ви нуди брзо и квалитетно оспособување на кандидати за возачи за АБ иМ категорија на моторни возила, мотори и мопеди во соработка со Авто Школата “ТИ-ЛА” од Велес. Научете да возите во една од најстарите Авто Школи во Македонија по редовна цена од 12.999 денари. Во цената се вклучени: 36 часови обукатеориска наставапробно тестирањепосредување за вадење на лекарско уверение и прва помошпомош при совладување на сите потешкотии при учење на тестовите… Возењето, освен исполнување на задоволството на единката од која потекнува ја поттикнува и потребата за извршување на секојдневните обврски. Пред почетокот на долгиот пат кој ќе го возите низ животот, се соочувате со предизвикот на тест со кој ќе докажете дека тој пат ќе го возите според одредени правила и според вашите можности. Тука доаѓа Авто Школата ТИ-ЛА” одВелес. Правилата ги обликуваат Вашите можности. Им даваат форма. Развојот на Вашите можности, преку професионални инструктори како што е Игор Чоков, достигнува степен каде слободно можете да се соочите со предизвиците на еден модерен возач. Професионалноста која е потребна да ја добиете, е и прашање на време – своевидно искуство. Но искуството што може да Ви го пренесе човек кој едноставно е посветен и специјализиран во однос на сообракајот, Ви овозможува секогаш да бидете чекор пред другите. Секако постои и можност за договор на одложено плаќање на 2 до 3 рати. За дополнителни информации Ви стојам на располагање.

 

**Донеси пријател (кандидат за возач), и добиј бесплатно користење на автомобил за полагање на полигон и градско возење.

Инструктор Игор Чоков,  сооб. тех. 072 274 034 (ONE оператор), 078 627 462 (VIP оператор), 043 239 373 (M.Tелеком).

е-mail:   chokov@macedonia.eu.org                                             cokov@yahoo.com

 

Извор: COLONIA +

Првата помош за ранливите групи

 Насловот е всушност мотото што Меѓународната федерација на Црвениот крст и Црвената полумесечина го избра оваа година за свртување на вниманието на волонтерите на Црвениот крст и јавноста и насочување на активностите по повод Светскиот ден на првата помош, што се одржува секоја втора сабота во месец септември.Изборот во Општинската организација на Црвениот крст Велес за ранливи групи население годинава падна на најамладите и учесниците во сообраќајот – минувачите и возачите. Со цел да се актуелизира значењето на првата помош и потребата од обука со знаења и вештини да укаже прва помош на повредено лице, волонтерите – членови на Клубот на млади на Црвениот крст, по повод светскиот ден на Црвениот крст спроведоа повеќе активности. Членови на екипата, учествуваa на 21-от Државен натпревар по прва помош, што се одржа нa 15-ти септември во Велес, за ученици од основните училишта, во Младинскиот парк одржаа едукативна сесија од областа на првата помош. Други пак волонтери спроведуваа анкета за интересот познавањата за првата помош на случајните минувачи и возачите на моторни возила и дистрибуираа флаери со едукативна содржина.

 

 

Извор: crvenkrst-veles.org.mk