СОСТОЈБА НА ПАТИШТАТА ВО МАКЕДОНИЈА

СОСТОЈБА НА ПАТИШТАТА ВО МАКЕДОНИЈА


понеделник, 10 декември 2012 14:16:00

НОРМАЛИЗИРАН СООБРАЌАЈ: Од 09:00 часот укината е забраната за тешки товарни возила на патниот правец Маврово – Дебар. Од 09:45 часот укината е забраната за тешки товарни возила на патниот правец Кичево – Македонски Брод – Прилеп. Од 09:30 часот укината е забраната за тешки товарни возила на патниот правец Гостивар – Кичево (планински премин Стража). Забрана за движење на тешки товарни возила на патниот правец  Струга – гп.Ќафасан е укината во 13:00. Сообраќајот на патниот правец Отешево – гп.Стење е нормализиран. СОСТОЈБА ВО МАКЕДОНИЈА: Коловозите се претежно влажни на места со остатоци од снег. Поради многу ниски термператури можни се подмрзнувања на коловозот па се препорачува внимателно возење и прилагодување на брзината кон условите на патот. На повисоките планински и осојничави места има остатоци од снег кои го забавуваат движењето на возачите. ВНИМАТЕЛНО: Препорачуваме голема внимателност на патните правци Дебар – Струга, Маврово – Дебар, Катланово – Велес и Демир Капија – Удово каде има почеста појава на одрони кои може да го попречат движењето на возачите. РАБОТА НА ПАТ: Повнимателно управување со возилата е потребно и на магистралниот пат М-1 делница Катланово – Велес, каде се одвиваат работи за реконструкција на патот за што има поставено соодветна сообраќајна сигнализација. ФРЕКВЕНЦИЈА: Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. ГРАНИЧНИ ПРЕМИНИ: На граничните премини нема подолготрајни задржувања за влез и за излез од државата. ИЗВЕСТУВАЊЕ: Ги потсетуваме сите возачи дека од 15.11.2012 година стапи на сила законската обврска за поседување на зимската опрема во возилата, без оглед на моменталната временска состојба. Оваа обврска трае до 15.03.2013.

 

Извор: www.amsmspi.mk/mk/sostojba.asp

ОД НЕОДАМНА ПРОМОВИРАНОТО ДВД ИЗДАНИЕ – “СООБРАЌАЕН БУКВАР“

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ВИДЕАТА ОД СООБРАЌАЕН БУКВАР !

1. Сообраќаен Буквар!

2.Што е семафор?

3.Како да поминеш крстосница каде што нема

семафор?

4.Како да поминеш крстосница каде што има

семафор?

5.Како со велосипед, тротинет или скејт?

6.Како да преминам улица кога ке се симнам од

автобус?

7.Како да преминам пат каде што нема

сообраќаен знак?

8.Како да преминам преку железничка пруга?

9.За време на училишен одмор внимателно

преку улица !!!

 

Извор: www.mvr.gov.mk

 

ИНФОРМАЦИЈА ВО ВРСКА СО ЛОКАЦИИТЕ НА КОИ СЕ КОРИСТИ ИНСТРУМЕНТ ЗА МЕРЕЊЕ НА БРЗИНАТА-РАДАР

 

Врз основа на законските овластувања полициските службеници за контрола и регулирање на сообраќајот на патиштата при спроведување на своите редовни активности, за мерење на брзината на возилата користат радари. Радарите се поставуваат на одредени места кои се најпогодни за контрола на брзината на возилата и места кои во изминатиот период се покажале како критични.

Во прилог во доставуваме список на места кои од страна на полициските станици и полициските одделенија за БПС најчесто се користат за мерење на брзината на движење на моторните возила:

Полициската станица за БПС Скопје радарот го користи на следниве локации:

–         Бул. Кочо Рацин, Бул. Гоце Делчев, Бул. Никола Карев (Југославија), Бул. Србија, ул. Првомајска, Бул. III Македонска бригада, Бул. Јане Сандански, Бул. Партизански одреди, Бул. Октомвриска револуција, ул. Иво Лола Рибар, Бул. Илинден, ул. Адолф Циборовски.

Полициското одделение за БПС Гази Баба радарот го користи на следниве локации:

–         Бул. Александар Македонски кај клучка Дијамант на излез од Скопје и наспроти влез на Алкалоид на влез во Скопје.

–         На регионален пат Скопје – Велес кај с. Трубарево, с. Идризово, нас. Дрма, с. Петровец и с. Ржаничино.

–         На регионален пат Скопје – Куманово на ул. Р. Ковачевиќ, кај клучка Арачиново и пред с. Арачиново.

Полициското одделение за БПС Драчево радарот го користи на следниве локации:

–         кај с. Батинци и с. Варвара, кај с. Морани и с. Студеничани, на ул. Првомајска кај „Бујото“ и „Мебел Ви“.

Полициската станица за БПС Охрид радарот го користи на следниве локации:

–         на магистралниот пат М-4 Охрид кон Кичево кај с. Подмоље, с. Оровник, с. Требеништа, с. Мешеишта, с. Ботун и с. Песочан.

–         на магистралниот пат М-5 Охрид – Ресен кај с. Лескоец(центар и „Тамаро“), с. Косе3л (ЕМО и Шумска куќа) и с. Опеница

–         регионален пат Р-501 Охрид – Св. Наум кај нас. Рача ( Центар и стовариште Митко), нас. Св. Стефан (хот. Ино Спектар и Гранит)

–         во градот на Бул. Туристичка( Распаќе, Хот. Дончо, ОУ Григор Прличев и Хот. Нико), Бул. Железничка, ул. 15-ти Корпус (Навис и Галеб)ул. 7-ми Ноември (Отекс)

Полициското одделение за БПС Кичево радарот го користи на следниве локации:

–         на магистралниот пат М-4, делница Кичево –Гостивар, кај селата Колари, Зајас, Длапкин дол и Трапчин дол.

–         на магистралниот пат М-4, делница Кичево – Охрид кај селата Другово и Пополжани.

–         на магистралниот пат М-4, делница која минува низ град на влез од Скопје кај бензинска пумпа Макпетрол, кај бензинска пумпа Тајм петрол, нас. Горица излез кон Охрид.

–         На регионален пат Р-513 Кичево – Мак.Брод кај с. Карбуница, с.Челопеци и с. Лисичани.

–         На регионален пат Р-421 Кичево – Осломеј кај с. Мамудовци и с. Црвевци.

Полициското одделение за БПС Дебар радарот го користи на следниве локации:

– ул. Вељко Влаховиќ кај Сушара, влез излез кон Струга и ул. 22 Декември кон ГП Блато.

Полициската станица за БПС Штип радарот го користи на следниве локации:

–         на магистралниот пат М-5 Велес – Штип, кај с. Криви дол и кај нас. Три чешми.

–         на магистралниот пат М-5 Штип – Кочани во с. Чардаклија, с. Долни Балван и с. Крупиште.

–         на магистралниот пат М-6 Штип – Радовиш на 9-ти километар, с. Лакавица и 20-ти километар.

–         На регионален пат Р-601 с. Стар Караорман, с. Таринци и с. Карбинци.

–         Во градот на ул. Гоце Делчев, Железничка, Рибник и Партизанска.

Полициското одделение за БПС Берово радарот го користи на следниве локации:

–         На регионален пат Р-523 Делчево – Берово, во Пехчево ул. Борис Кидрич, с. Чифлик, с. Смојмирово, м.в. Трската и влез Берово.

–         На регионален пат Берово – Струмица кај Русинска раскрсница.

–         На регионален пат Р-527 Берово – Виница, с. Мачево и Будинарска раскрсница.

–         Во градот Берово на ул. Моша Пијаде, Маршал Тито и Борис Кидрич.

Полициското одделение за БПС Свети Николе радарот го користи на следниве локации:

–         на магистралниот пат М-5 Велес – Штип кај с. Лозово, с. Сарамзалино, Овче Поле и петља Кадрифаково.

–         На регионален пат Р-201 кај м.в. Мездра, м.в. Кантонче, 46 км. од Св. Николе и ерџелиска раскрсница.

–         На регионален пат Р-105 кај м.в. Мода, Оранжерии, Опатна, пат за Амзабегово.

–         Во градот на ул. Вељко Влаховиќ, ул. Карпошева и ул. Маршал Тито.

 Полициското одделение за БПС Пробиштип радарот го користи на следниве локации:

–         На регионален пат Р-206 кај с. Пишица, с. Гујновци, Лезовски кантон, с. Бучиште, м.в. Киселица, м.в. Плочи, градски гробишта, ул. Миро Барага.

–         На регионален пат Р-211 кај с. Ратавици, м.в. Рибар и ул. Маршал Тито во с. Злетово.

Полициското одделение за БПС Кочани радарот го користи на следниве локации:

–         на магистралниот пат М-5 м.в. Компресара и под надвозникот за с. Грдовци, во близина на бензинска пумпа Филипов.

–         Во градот на ул. Теодосија Паунов (БП Макпетрол и Здружение на возачи), ул. Димитар Влахов( расадник Грозд, кај базенот и хот. Национал) и ул. Роза Петрова(дисконт Осоговска).

Полициското одделение за БПС Виница радарот го користи на следниве локации:

–         на магистралниот пат М-5 кај м.в. Гарата, влез на с. Истибања.

–         На регионален пат Р-527 м.в. Липечко поле

–         Во градот на ул. Илинденска и Бул. Маршал Тито

Полициското одделение за БПС Делчево радарот го користи на следниве локации:

–         на магистралниот пат М-5 кај с. Очипала

–         На регионален пат Р-523  кај ГП Гранит

Полициската станица за БПС Тетово радарот го користи на следниве локации:

–         На регионален пат Р-405 Тетово – Јажинце, с. Непроштено-с. Џепиште, с. Лешок, с. Теарце и с. Доброште.

–         На регионален пат Р-404 Тетово – Волковија кај с. Челопек и с. Брвеница.

–         На регионален пат Р-402 Групчин – Тетово кај авто отпади.

–         Во градот Бул. Маршал Тито (монопол), Бул. Илинденска (Штулов Универзитет) и Бул. В.С.Бато (Пожарна и ресторан Фонтана).

Полициското одделение за БПС Гостивар радарот го користи на следниве локации:

–         с. Градец, с. Чегране, с. Србиново, с. Речане

–         во градот на Бул. Браќа Ѓиноски, ул. Илинденска, ул. ЈНА, ул. Живко Брајковски, ул. Сретко Крстески, ул. Кеј Братство Единство и ул. Седек Костоски.

Полициската станица за БПС Велес радарот го користи на следниве локации:

–         во градот на ул. Вардарска, Моша Пијаде, Благој Ѓорев, Димитар Влахов, Димко Најдов и Ристо Попов (Превалец).

–         На регионален пат Р-526  Велес – Штип, кај с. Мамучево.

–         На регионален пат Р 103 Велес – Градско, во Градско, м.в. Венула и м.в. ХИВ.

Полициското одделение за БПС Неготино радарот го користи на следниве локации:

–         во градот на Бул. Маршал Тито(кај автобуска станица, ПП „Каваско“, ПП„Вет шоп“ и Градски музеј, ул. Партизанска и ул. Фемо Кулаков.

–         На регионален пат Р 103 Неготино – Градско, кај Црвени брегови и кон Демир Капија под надвозникот.

–         На регионален пат Р 107 кај ЕЕ Ило Виларов и во с. Пепелиште.

Полициското одделение за БПС Кавадарци радарот го користи на следниве локации:

–         На регионален пат Р-106 Градско – Прилеп крстосниците Фаришка спирка, Камен дол и Росоман.

–         На регионален пат Р-107 Кавадарци – Неготино во с. Возарци, Топилница Фени , ул. Шишка и с. Марена.

–         На регионален пат Р-108 Кавадарци – Росоман кај Северова падина и крстосница за с.Манастирец.

Полициската станица за БПС Куманово радарот го користи на следниве локации:

–         во градот на Бул. Октомвриска револуција, Бул. Трета МУБ, ул. 11 Октомври, ул. 11 Ноември, ул. Доне Божинов, ул. Никола Тесла.

–         на магистрален пат М-2 куманово – Кр. Паланка на 7 – ми километар, м.в. Света Петка и с. Војник.

–         На регионален пат кон Скопје кај с. Љубодраг и с. Умин Дол.

–         На регионален пат кон Св. Николе кај с. Доброшане.

Полициското одделение за БПС Кратово радарот го користи на следниве локации:

–         на магистрален пат М-2 кај. С. Страцин, крстосница Чатал и м.в. Блидеш.

–         На регионален пат Р 206 кај м.в. Крива река, с. Трновац, с. Кетеново, с. Талашманце, ФК Иднина, Кисела Вода, с. Железница, с. Шлегово, с. Приковци.

Полициското одделение за БПС Крива Паланка радарот го користи на следниве локации:

–         на магистрален пат М-2 кај с. Жидилово, заобиколен пат, м.в. Орка, с. Мождивњак, м.в. Житен, м.в. Малина, с. Псача, с. Петралица, с. Гиновци, с. Опила, с. Ранковци и м.в. Блидеж.

Полициската станица за БПС Струмица радарот го користи на следниве локации:

–         на магистрален пат М-6 Струмица – ГП Ново Село во с. Босилово, с. Секирник, с. Ново Коњарево и Ново Село и м.в. Леонидова чешма.

–         на магистрален пат Струмица – Радовиш кај с. Владевци, василевска раскрсница и градошорска раскрсница.

–         На регионален пат Р 604 Струмица – Валандово во с. Костурино, раскрсница С. Куклиш, раборска раскрсница и м.в. Абрашеви воденици.

–         На регионален пат Р 523 Струмица – Берово во с. Петралинци, м.в. Тополите

–         Во градот Струмица кај Здружение на возачи и на Бул. Гоце Делчев кај „Разнопромет“.

Полициското одделение за БПС Валандово радарот го користи на следниве локации:

–         На регионален пат Р 110 во с. Јосифово, дојранска раскрсница, клучка Удово.

–         На регионален пат Р 604 кај с. Дедели, делница Фурски аништа – Валандовско брдо.

–         На регионален пат Р 116 во с. Брајковци, раскрсница Страиште- Марвинска клучка.

Полициското одделение за БПС Гевгелија радарот го користи на следниве локации:

–         На регионален пат Р 103 м.в. Фабрика Зора.

–         На регионален пат Р 111 м.в. Шарен мост

–         На регионален пат Р 604 раскрсница Фурка, м.в. Калдрма во Н. Дојран и на влез во Гевгелија.

Полициското одделение за БПС Радовиш радарот го користи на следниве локации:

–         на магистрален пат М-6 Струмица – Радовиш- Штип кај Пилав Тепе, рудник Дамјан, С. Тополница, влез во ДО „Благој Тофанов“.

–         На локалните патишка кај с. Раклиш и с. Ињево.

–         Во градот на Бул. Александар Македонски, ул. Илија Алексов, и ул. Свети Спасо Радовишки.

Полициската станица за БПС Битола радарот го користи на следниве локации:

–         во градот на ул. Владимир Назор, ул. Партизанска, ул. Довлеџик, Бул. 1 Мај, кај с. Кукуречани и с. Кравари.

Полициското одделение за БПС Прилеп радарот го користи на следниве локации:

–         ул. Леце Котески(ЕВН), ул. Моша Пијаде, БП Црн бор, ПРСМВ –М-5, Објект на Македонија пат на влезот на Прилеп, Институт за тутун Прилеп.

Полициското одделение за БПС Македонски брод радарот го користи на следниве локации:

–         ул. Маршал Тито, ул. Партизанска(детска градинка и Фонтана), Р-513 на м.в. Пласнички мост и Р-104 м.в. Комелинг.

Полициското одделение за БПС Ресен радарот го користи на следниве локации:

–         ул. Корчуланска, кај с. Јанковец, с. Избиште, с. Подмочани, с.Грнчари, с. Царев двор и с. Перово

Полициското одделение за БПС Демир Хисар радарот го користи на следниве локации:

–         ул. Битолска, пред Собрание, раскрсница за с. Вардино, БП Макпетрол, кај с. Белче, с. Сопотница, с. Жван, с. Железнец, м.в. Шоколов мост и раскрсница за Крушево и с. Слоештица.

Полициското одделение за БПС Крушево радарот го користи на следниве локации:

– влез во Крушево, нас. место Слога, нас. место Бучин, м.в. Пропуст, м.в. Смилевски трла и м.в. Стопанство.

Единицата за БПС на автопат радарот го користи на следниве локации:

ПС БПСА ПЕТРОВЕЦ:

–         на автопат Е-75 (ГП Табановце до клучка Штипска) кај Агино село, БП Катланово, паркинг Ветерско, паркинг Рајко Жинзифов.

–         на автопат Е-75 (клучка Штипска до ГП Табановце) мост на Пчиња кај с. Катланово и база „Маврово“ нај с. Романовци.

–         На автопат Е-65 (М-4) кај надвозникот на Ек. зона Бунарџик и клучка Орман.

–         На автопат Е-65 (М-3) клучка Кадино.

ПС БПСА ДЕМИР КАПИЈА:

–         на автопат Е-75 (кон ГП Богородица) кај Каласлари, Виничани, Остреово, тунели Д. Капија, Арсова лака, Градец, Удово и Мрзенци.

–         на автопат Е-75 ( кон кл. Штипска) кај Прдејци, Удово, Арсова лака, тунели Д. Капија, Неготино и Стоби.

ПС БПСА ТЕТОВО:

–         На автопат Е-65 (М-4) клучка Матка, Ласкарци, Бојане, клучка Групчин, Петрол компани, клучка Север, клучка Камењане, клучка Жеровјане, клучка Неготино, клучка Тумчевиште, клучка Врапчиште до клучка Стаклара.

–         На автопат Е-65 (М-4)(од Стража до Скопје) клучка Врапчиште до клучка Стаклара, клучка Тумчевиште, клучка Неготино, клучка Жеровјане, „Нептун петрол“,клучка Камењане, клучка Север, Студена вода, клучка Групчин, БП Лукоил.

Извор: http://www.mvr.gov.mk

СООБРАЌАЈНА КУЛТУРА

Една од работите што нас не разликува од земјите од развиениот западен свет е ниското ниво на сообраќајна култура што ја поседуваат учесниците во сообраќајот во земјава.

Додека на запад, ваквите слики на луѓе кои улицата ја поминуваат на место каде што нема одбележан пешачки премин е вистинска реткост, кај нас би рекле дека е секојдневие.

Од полицијата велат дека посветено работат на подигнување на свеста за почитување на пешаците во сообраќајот бидејќи токму тие се и најранливите учесници во него.
Полицијата апелира и до возачите и до пешаците да ги почитуваат сообраќајните знаци и правила бидејќи само така ќе придонесат за поголема безбедност на улиците.

Извор: COLONIA  +

ЗА COLONIA + СО АВТО ШКОЛА “ТИ – ЛА”

COLONIA + Ви нуди брзо и квалитетно оспособување на кандидати за возачи за АБ иМ категорија на моторни возила, мотори и мопеди во соработка со Авто Школата “ТИ-ЛА” од Велес. Научете да возите во една од најстарите Авто Школи во Македонија по редовна цена од 12.999 денари. Во цената се вклучени: 36 часови обукатеориска наставапробно тестирањепосредување за вадење на лекарско уверение и прва помошпомош при совладување на сите потешкотии при учење на тестовите… Возењето, освен исполнување на задоволството на единката од која потекнува ја поттикнува и потребата за извршување на секојдневните обврски. Пред почетокот на долгиот пат кој ќе го возите низ животот, се соочувате со предизвикот на тест со кој ќе докажете дека тој пат ќе го возите според одредени правила и според вашите можности. Тука доаѓа Авто Школата ТИ-ЛА” одВелес. Правилата ги обликуваат Вашите можности. Им даваат форма. Развојот на Вашите можности, преку професионални инструктори како што е Игор Чоков, достигнува степен каде слободно можете да се соочите со предизвиците на еден модерен возач. Професионалноста која е потребна да ја добиете, е и прашање на време – своевидно искуство. Но искуството што може да Ви го пренесе човек кој едноставно е посветен и специјализиран во однос на сообракајот, Ви овозможува секогаш да бидете чекор пред другите. Секако постои и можност за договор на одложено плаќање на 2 до 3 рати. За дополнителни информации Ви стојам на располагање.

**Донеси пријател (кандидат за возач), и добиј бесплатно користење на автомобил за полагање на полигон и градско возење.

Инструктор Игор Чоков,  сооб. тех. 072 274 034 (ONE оператор), 078 627 462 (VIP оператор), 043 239 373 (M.Tелеком).

е-mail:   chokov@macedonia.eu.org                                             cokov@yahoo.com

 

 

Извор: COLONIA +

СОСТОЈБА НА ПАТИШТАТА ВО МАКЕДОНИЈА

 

вторник, 11 септември 2012 15:44:00

СОСТОЈБА ВО МАКЕДОНИЈА: Сообраќајот на сите магистрални и регионални патни правци низ државата се одвива непречено, по суви и чисти коловози. ВНИМАТЕЛНО: Посебна внимателност на патните правци Дебар – Струга, Маврово – Дебар, Катланово – Велес и Демир Капија – Удово, каде е можна појава на одрони кои може да го попречат движењето на возачите. РАБОТА НА ПАТ: Повнимателно и на магистралниот пат М-1 делница Катланово – Велес каде се одвиваат работи на реконструкција на патот, за што има поставено соодветна сообраќајна сигнализација. ФРЕКВЕНЦИЈА: Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. ГРАНИЧНИ ПРЕМИНИ: На граничните премини нема подолги задржувања за влез и за излез од државата. Напомена дека оваа информација се однесува само за македонскиот дел од премините.

Извор: АМСМ

ЗА COLONIA + СО АВТО ШКОЛА “ТИ – ЛА”

COLONIA + Ви нуди брзо и квалитетно оспособување на кандидати за возачи за АБ иМ категорија на моторни возила, мотори и мопеди во соработка со Авто Школата “ТИ-ЛА” од Велес. Научете да возите во една од најстарите Авто Школи во Македонија по редовна цена од 12.999 денари. Во цената се вклучени: 36 часови обукатеориска наставапробно тестирањепосредување за вадење на лекарско уверение и прва помошпомош при совладување на сите потешкотии при учење на тестовите… Возењето, освен исполнување на задоволството на единката од која потекнува ја поттикнува и потребата за извршување на секојдневните обврски. Пред почетокот на долгиот пат кој ќе го возите низ животот, се соочувате со предизвикот на тест со кој ќе докажете дека тој пат ќе го возите според одредени правила и според вашите можности. Тука доаѓа Авто Школата ТИ-ЛА” одВелес. Правилата ги обликуваат Вашите можности. Им даваат форма. Развојот на Вашите можности, преку професионални инструктори како што е Игор Чоков, достигнува степен каде слободно можете да се соочите со предизвиците на еден модерен возач. Професионалноста која е потребна да ја добиете, е и прашање на време – своевидно искуство. Но искуството што може да Ви го пренесе човек кој едноставно е посветен и специјализиран во однос на сообракајот, Ви овозможува секогаш да бидете чекор пред другите. Секако постои и можност за договор на одложено плаќање на 2 до 3 рати. За дополнителни информации Ви стојам на располагање.

**Донеси пријател (кандидат за возач), и добиј бесплатно користење на автомобил за полагање на полигон и градско возење.

Инструктор Игор Чоков,  сооб. тех. 072 274 034 (ONE оператор), 078 627 462 (VIP оператор), 043 239 373 (M.Tелеком).

е-mail:   chokov@macedonia.eu.org                                             cokov@yahoo.com

 

 

Извор: COLONIA +

ЗА COLONIA + СО АВТО ШКОЛА “ТИ – ЛА”

COLONIA + Ви нуди брзо и квалитетно оспособување на кандидати за возачи за АБ иМ категорија на моторни возила, мотори и мопеди во соработка со Авто Школата “ТИ-ЛА” од Велес. Научете да возите во една од најстарите Авто Школи во Македонија по редовна цена од 12.999 денари. Во цената се вклучени: 36 часови обукатеориска наставапробно тестирањепосредување за вадење на лекарско уверение и прва помошпомош при совладување на сите потешкотии при учење на тестовите… Возењето, освен исполнување на задоволството на единката од која потекнува ја поттикнува и потребата за извршување на секојдневните обврски. Пред почетокот на долгиот пат кој ќе го возите низ животот, се соочувате со предизвикот на тест со кој ќе докажете дека тој пат ќе го возите според одредени правила и според вашите можности. Тука доаѓа Авто Школата ТИ-ЛА” одВелес. Правилата ги обликуваат Вашите можности. Им даваат форма. Развојот на Вашите можности, преку професионални инструктори како што е Игор Чоков, достигнува степен каде слободно можете да се соочите со предизвиците на еден модерен возач. Професионалноста која е потребна да ја добиете, е и прашање на време – своевидно искуство. Но искуството што може да Ви го пренесе човек кој едноставно е посветен и специјализиран во однос на сообракајот, Ви овозможува секогаш да бидете чекор пред другите. Секако постои и можност за договор на одложено плаќање на 2 до 3 рати. За дополнителни информации Ви стојам на располагање.

**Донеси пријател (кандидат за возач), и добиј бесплатно користење на автомобил за полагање на полигон и градско возење.

Инструктор Игор Чоков,  сооб. тех. 072 274 034 (ONE оператор), 078 627 462 (VIP оператор), 043 239 373 (M.Tелеком).

е-mail:   chokov@macedonia.eu.org                                             cokov@yahoo.com

Извор: COLONIA +

АМСМ – домаќин на тркалезна маса како дел од Декадата за акција за безбедност во сообраќајот на Обединетите нации.

ДА СЕ МИНИМИЗИРААТ ФАКТОРИТЕ НА РИЗИК

Во март 2010 година Генералното собрание на Обединетите нации ја најави Декадата за акција за безбедност на патиштата (2011-2020 година). Бројот на жртвите во сообраќајните незгоди треба да се намали за 50 проценти, да се избегнат 5 милиони смртни случаи и 50 милиони повредени, а да се заштедат околу 3 трилиони долари.

На 24 септември АМСМ беше домаќин на тркалезна маса како дел од Декадата за акција за безбедност во сообраќајот (2011-2020 година) на Обединетите нации. Тркалезната маса се одржа на првиот ден од 25. Европски сообраќајно едукативен натпревар на ФИА, што се одржуваше во Скопје. Тркалезната маса беше дел од кампањата на ФИА ,,Да ги направиме патиштата безбедни” (Make roads safe) во организација на ФИА-фондацијата, АМСМ и Источната алијанса за безбеден и одржлив транспорт (Eastern Alliance for Safe and Sustainable Transport).

Секоја година 1,3 милиони луѓе се жртви во сообраќајни незгоди. Се очекува оваа бројка до крајот на оваа декада да се зголеми на 1,9 милиони.

Во март 2010 година, на иницијатива на ФИА, а поддржана од Светската здравствена организација, Светска банка и ФИА фондацијата, Генералното собрание на Обединетите нации ја најави Декадата за акција за безбедност на патиштата (2011-2020 година). Резолуцијата на Генералното собрание на Обединетите нации беше прифатена од 100 земји. Целта на Резолуцијата е да се стабилизира и постепено да се намалува бројот на жртвите во сообраќајот. За да се постигне целта на Декадата ќе биде потребно бројот на жртвите во сообраќајните незгоди да се намали за 50 проценти, или да се преполови. На овој начин ќе се избегнат 5 милиони смртни случаи и 50 милиони повредени, а ќе се заштедат околу 3 трилиони долари.

Декадата за акција за безбедност на патиштата (2011-2020 година) е совршена платформа за да се нагласи важноста на безбедноста на патиштата, да се зголеми свеста и да се потенцира улогата на владите, ФИА-клубовите, медиумите и сите што учествуваа или можат да помогнат за нејзино реализирање во Централна и во Источна Европа.

Тркалезната маса се одржа во одличен тајминг на тој начин што послужи како Европска платформа за оваа акција, да обезбеди и да поттикне дополнителни напори за дополнителни активности во регионот. Во работата на тркалезната маса учествуваа еминентни гости од ФИА-фондацијата, но и од нашата држава. Со тркалезната претседаваше Питер Догвилер од ФИА фондацијата, кој изрази задоволство за успешната организација на АМСМ.

Поздравувајќи ги присутните на Тркалезната маса Трајко Вељаноски, претседател на собранието на Република Македонија истакна, меѓу другото, дека Владата работи на примена на сите мерки од националната стратегија и преку своите комисии ја следи нејзината имплементација. Во оваа прилика тој го потенцираше значењето на едукација на младата популација која треба да почне уште од мали нозе. Едукација за безбедност во сообраќајот, рече Вељаноски треба да биде наша постојана преокупација.

Варнер Краус, претседател на Регија 1 на ФИА, и претседател на Австрискиот автомобилски клуб (OAMTC) од Австрија, изрази задоволство што сите клубови ја применуваат кампањата „Make road safe“, при што се согласи дека со едукација на младите можат да се спречат многу сообраќајните незгоди.

Проф. д-р Спасе Јовковски, претседател на АМСМ, им се заблагодари на гостите и на организаторите. За АМСМ, рече тој, претставува задоволство што е домаќин на ваков настан. Претседателот Јовковски нагласи дека АМСМ секогаш бил активен учесник во сите акции поврзани со безбедноста во сообраќајот „Make roads safe“. Во оваа прилика тој објави дека многу бргу почнува соработката на европските земји преку форум кој ќе биде во контекст на оваа декада.

Раководителот на Секторот за сувоземен сообраќај во Министерството за транспорт и врски, Стевче Јолаковски, ги презентираше ставовите на Владата на Република Македонија кога станува збор за безбедноста во сообраќајот. Координативното тело кое ја следи имплементацијата на Националната стратегија за безбедност во сообраќајот подготви акционен план во областа на безбедноста на сообраќајот. Притоа, тој истакна дека безбедноста ќе се подобри со меѓусебна соработка и почитување, и координирање на акциите.

Дмитри Самбук, меѓународен координатор ФИА-фондацијата, во оваа прилика истакна дека многу влади го поддржаа формирање на Декадата, која ги објави извештаи од глобалната кампања за безбедност, според кои, за жал, се зголемува бројот на жртви во сообраќајни незгоди. Во своето излагање тој се заложи за зголемување на проширувањето на активностите кои се спроведуваат на национално, регионално и глобално ниво. Објаснувајќи ја акционата програма тој ги изнесе петте клучни столбови. Тоа се изградба на капацитети, поодговорно однесување на учесниците во сообраќајот, изградба на побезбедни патишта, создавање побезбедни возила и подобрување на негата на жртвите во сообраќајни незгоди. Во продолжение тој зборуваше за употребата на кацигите и сигурносните ремени, со тоа што ќе се усвои многу построга законска регулатива. Според него, без адекватно учество на организациите, владите, институциите, доследно спроведувањето на законите и едукација на најмладите Акциониот план на Декадата е осуден на пропаст. Беа заеднички настап, рече Самбук, не би можеле да зборуваме за намалување на бројот на жртвите во сообраќајните незгоди.

Во своето излагањето Ема Мек Ленан, директор на ЕАССТ- Источна алијанса за безбедност и одржлив транспорт (EASST), порача дека без обединување на сите сегменти во државите не може да дојде до намалување на бројот на жртвите. Според неа, ниту една кампања нема да успее само со нејзино објавување во медиумите. Најдобриот начин за спречување на зголемувањето и на намалувањето на бројот на жртвите во сообраќајните незгоди е доколку во акциите да бидат вклучени и граѓаните.

Г-ѓа Ема Мек Ленан ги спомена и најзначајните фактори на ризик. Tоа се некористење појаси и потпирачи за детето. Ремените го намалуваат ризикот за смрт за 50 отсто. Новороденчињата со соодветна контрола имаат 80 отсто повеќе шанси да преживеат. Слично е и со користењето кациги. Таа го намалува ризикот за сообраќајна незгода со смртни последици за 40 проценти, а за сериозни повреди повеќе од 70 проценти.

Возење во пијана состојба исто така е фактор на ризик, кој значително се зголемува со над BAC од 0.04g/dl. За неа, образованието и медиумските кампањи не се доволни. Тие треба да бидат комбинирани со одржлива примена.

За најдобри резултати потребно е активно вклучување на заедницата со дополнителна медиумска акција.

Во своето излагање Мајк Слин, директор за инфраструктура во ЕуроРАП објасни дека ЕуроРАП е меѓународна непрофитна организација која е формирана во 2001 за побезбедни патишта. Таа е сестра на иницијативата EuroNCAP.

Мајк Слин потенцирајќи ги целите на ЕуроРАП, ја посочи основната цел, а тоа е помош во намалување на смртноста и сериозните повреди преку систематска процена на ризиците и примена на стандардите. Притоа треба да се посочат главните безбедносни пропусти со предлагање конкретни мерки и акции. Тој рече дека е битно да се гради партнерство меѓу оние што се одговорни за безбедност на патниот систем.

Заложбите за побезбедни возила ги истакна Џејкоб Бансгаард, генерален секретар на еSafety Aware. Тој се осврна на предизвиците што произлегуваат од зголеменото производство на возила и производството во земјите во развој. Ги спомена опасностите за пропуштање слаби безбедносни стандарди при производството и увозот на возила, недоволната хармонизација на стандардите, конкуренцијата која се наметнува за сметка на квалитетот, ниските трошоци на производство и недостигот на свест, култура и безбедност што треба да ја имаат возилата.

За имплементацијата на Декадата во Европска унија зборуваше Вил Ботман, генерален директор на ФИА-Европско биро. Тој го потврди залагањето за преполовување на смртните случаи во Европската унија до 2020 година почнувајќи од 2010. Во таа насока ги презентираше стратегиските цели на Европската унија-одобрување на едукација и обука на корисниците на патот; зголемување на примената на правилата на патот; сигурната патна инфраструктура; сигурни возила; промоција на користењето на современата технологија за да се зголеми безбедноста на патот; и заштита на корисниците на патот.

Спроведувањето на целите на Европската унија за Вил Ботман, во голема мера, зависи од активностите на земјите-членки. Тоа се обуки, доследно спроведување на законите, подобрување на инфраструктура, безбеден пристап на системите, активно учество на автомобилските клубови во националните тела за безбедност на патот, кампања и совети од автомобилски клубови, размена на искуства и практики на европските клубови.

Со излагање на присутните се обратија Матјаж Логар и Никола Ангеловски, претседател на Републичкиот Совет за безбедност во сообраќајот на патиштата во Македонија. Во оваа прилика Ангеловски истакна дека основна задача на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) е да се грижи за унапредување на безбедноста на сообраќајот на патиштата во Република Македонија.

„Нашата определба е да вложуваме најголеми напори за едукација и превенција на децата во сообраќајот, што произлегува и од Московската декларација и од определбата во Македонската национална стратегија за „нула деца – жртви во сообраќајот“.

Како што истакна Ангеловски, токму од тие причини Републичкиот совет со големо задоволството ја прифати поканата за учество на Тркалезната маса како и подршката на Европскиот натпревар за деца (ЕТЕЦ).

Од дискусијата и од излагањата произлезе дека обезбедувањето безбедност на патиштата и намалувањето на бројот на сообраќајни незгоди е сложена и одговорна задача. Токму затоа, беше речено дека тоа треба да биде грижа на голем број фактори, учесници во сите сегменти на овој важен процес. Тука владиниот, невладиниот сектор, медиумите и граѓаните треба максимално да ги обединат силите и да се стават во функција на задачата што произлегува од Резолуцијата на Генералното собрание на Обединетите нации како Декада за акција за безбедност на патиштата (2011-2020 година).

Учесниците заминаа од Македонија со нови сознанија и искуства за имплементација на обврската што ја презедоа сите земји членки на Обединетите нации. Домаќинот АМСМ ги доби сите пофалби за успешно организирање на тркалезната маса и за придонесот што со тоа го даде во оваа значајна акција од светски размери.

Извор: АМСМ