Jeep Еволуција: Од CЈ до Wrangler, за две минути

Погледнето го ова интересно кратко видео за развојот на Jeep – како технолошки, механички, така и естетски…

Како да стигнете од класично воено возило до класичен Off-road автомобил? Тоа најдобро го знае Jeep – преку континуиран развој и подобрување на своите возила.

Еден таков случај е Jeep CJ, кој со тек на време, со промена на економските услови и унапредување на технологијата стана денешен, далеку попознат Wrangler.

Видеото содржи информации за самите возила, како и споредби помеѓу истите. ПОГЛЕДНЕТЕ!

Извор: www.koli.com.mk

Advertisements

Неверојатни подвизи со Jeep

Погледнете на што се е способен синонимот за теренски и SUV возила…

Погледнете го шест минутното видео со ситуации, кој навидум се безизлезни. Но, за среќа, во средината на ситуацијата се возилата на Jeep.

Извор: www.koli.com.mk